INTELLIGENT: Audis nye e-tron kan tilpasses de mest gunstige ladeforholdene. Foto: Audi AG

Audis el-SUV vises i august:

Lader når strømmen er billigst

Den kommende flommen av elbiler gir også store ladeutfordringer. Med Audis nye e-tron trekkes kablene inn i framtiden.

Publisert Sist oppdatert

Teslas oppkjøp av solenergiselskapet SolarCity, en av USAs største produsenter av solcellepanel, har naturligvis satt de ventende elbilkonkurrentene på samme tanken.

Audi har inngått et samarbeid med det tyske energiselskapet SMA Solar Technology for å utvikle mer intelligente ladingsforhold, primært i private husholdninger.

I tillegg til Tesla, har også store elbilprodusenter som Nissan og Renault lansert sine egne løsninger for lading.

Og flere kommer.

Les også: Den største Audi-nyheten på 38 år

Audis nye el-SUV e-tron, som har verdenspremiere uten forkledning i slutten av august, blir første bil ut som kan kobles på et ladesystem som blant annet kan tilpasse lading til tider av døgnet der prisen er lavere, justere seg etter den totale belastningen på strømnettet, og eventuelt også benytte seg av energien fra husets eget solcellepanel.

Ladetid- og behov kan også tilpasses avgangstid og ladenivå i bilen.

Audi-eieren kan naturligvis følge ladeprosessene via en applikasjon, men får også kostnadsoversikt og analyser av eget lademønster.

– I tråd med våre høyeste kvalitetsstandarder vil vi ha en elektrisk bil som passer sømløst inn i det intelligent tilkoblede hjemmet, for å gi ekte merverdi til kunden, sier Fermin Soneira, produktsjef i Audi.

Les også: Dette er bilene som kommer