tog i høstlandskap

ØKER TILBUDET TIL FEM DAGLIGE AVGANGER

Toget vinner reisekampen Oslo–Stockholm

Motors reisetest med tog, fly og bil viser at tog til Stockholm er best. Det raskeste toget bruker fire timer og 50 minutter mellom hovedstedene. Nå har svenskene økt tilbudet fra Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Statens Järnvägar utvidet nylig antall avganger fra Oslo til Stockholm fra tre til fem avganger daglig. Tre av avgangene tilbyr hurtigtoget X2000, og reisetiden på den raskeste avgangen (tidlig morgen) ligger på 4 timer og 56 minutter.

Morgenreturen fra Stockholm til Oslo er beregnet til 4 timer og 50 minutter.

SOM PÅ JOBB: Muligheten til en god arbeidsøkt bidrar stort til togets gode score på Motors reisetest. Foto: Patrik Engstrom/SJ

Du kan kjøre på 1. klasse mot et lite tillegg i prisen, og tilbudet i kafévognen er supert (i hvert fall sammenlignet med NSB). På morgentoget i 1. klasse er frokost og internett inkludert.

Da Motor gjorde en reisetest mellom Oslo og Stockholm i fjor så vi først og fremst på reisetiden (sentrum til sentrum). Toget vårt brukte 4 timer og 57 minutter. Med bil brukte vi 6 timer og 37 minutter, mens flyreisen gikk unna på 3 timer og 15 minutter.

Tidsmessig vant altså flyet klart.

TIDSVINNER: Ingen slår fly på tid, med tre timer og 15 minutter fra sentrum til sentrum i Oslo og Stockholm. Foto: SAS AB

Særlig når det gjaldt kriteriet komfort skilte tog seg markant ut. Ikke minst opplevde vi det som positivt at vi fikk en skikkelig god arbeidsøkt både til og fra Stockholm.

I denne testen fikk bil 31 poeng, fly 32 poeng og tog hele 42 poeng.

NAF-MEDLEM? Logg den inn på naf.no og les hele testen i den digitale versjonen Motors utgave nummer 3 fra 2016.