Med RIB ut til Isfjord Radio på Svalbard. Foto: Enjoy Travel

16. – 19. september 2016

Svalbard – en arktisk opplevelse på 78° nord

Med sin nordlige beliggenhet oppleves øyriket som mystisk, vakkert og annerledes. For mange nordmenn er det eksotiske reisemålet fortsatt uoppdaget, og en opplevelsesreise kan varmt anbefales.

Publisert Sist oppdatert

16. – 19. september 2016 (4 dager)
Det finnes sju nasjonalparker og 23 naturreservater som tilsammen dekker to tredeler av Svalbard. Golfstrømmen og midnattssolen gjør det mulig for planter å leve her, og fugl –og dyrelivet er rikt. Gruvedrift, turisme og forskning er de viktigste leveveiene per i dag, og i skjønn forening bor det nesten 40 nasjonaliteter på Svalbard, som i seg selv gjør livet eksotisk.

På Svalbard er det mulighet for å se isbjørn.

På denne reisen kommer vi nært innpå den gjestfrie lokalbefolkningen. Fra Longyearbyen reiser vi på turer og får innblikk i hverdagslivet i Arktis. Vi tilbringer også en herlig lavvo-aften i Adventdalen, med historier, bål og middag. Ett av høydepunktene på turen blir «ekspedisjonen» til Barentsburg og Isfjord Radio. Med nye og moderne RIB-båter kommer vi helt innpå naturen, og mulighetene for å se isbjørn og hvalross er tilstede. For de som vil være ekstra aktive tilbys det både fotturer og tur med firehjuling (ATV).

Llavo-aften i Adventdalen med historier og middag rundt bålet.

Arktisk lavvo-aften i Endalen

Velkommen til en stemningsfull kveld rundt bålet i en tradisjonell lavvo. Med reinsdyrskinn som sitteunderlag og en velkomstdrink i hånden, vil du bli servert et nydelig måltid fra restauranten «Huset». Vår lokale guide forteller historier, med tema fra det arktiske øyriket.

Inkludert: Transport til og fra Svalbard Hotell, lokal og erfaren guide, god mat og drikke.
Anbefalt: Vi anbefaler varme klær, ullundertøy og varme sko.

En spennende og fartsfylt RIB-safari til den russiske byen Barentsburg, vakre Kapp Linné og Isfjord Radio.

RIB-safari til Isfjord Radio og Barentsburg

Barentsburg er den nest største bosetningen på Svalbard, med ca. 400 russiske og ukrainske innbyggere som i hovedsak jobber med gruvedrift og turisme. Byen har bl.a. eget kullkraftverk, sykehus, museum, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg. Tidligere var russerne dominerende på Svalbard, med mer enn 3000 innbyggere, men i dag er Barentsburg den eneste russiske bosetningen som er igjen. En statue av Lenin ønsker oss velkommen når vi går i land, og vi får en liten omvisning i byen med mulighet for å kjøpe suvenirer, før vi setter kursen mot Isfjord Radio.

Isfjord Radio, i sin tid et viktig knutepunkt for kommunikasjon med fastlandet.

Ytterst i Isfjorden, kommer vi til Kapp Linné og Isfjord Radio. Isfjord Radio ble etablert i 1933, etter ønske fra Sovjetunionen. Vanskelige isforhold og skipsforlis var utslagsgivende for å bygge en radiostasjon og et fyr. Stasjonen ble raskt et viktig knutepunkt for all telekommunikasjon til fastlandet. Etter krigens ødeleggelser, ble stasjonen gjenoppbygget og utvidet. I dagens moderne samfunn fjernstyres den viktige stasjonen fra Bodø. Med sin isolerte og idylliske beliggenhet er dette i dag et spennende og populært besøksmål for naturelskere. På denne eventyrlige reisen får vi servert en varm 2-retters lunsj, før kursen settes nordover mot Longyearbyen (på grunn av værforholdene kan det forekomme at vi besøker Barentsburg etter lunsj).

Inkludert: Transport til og fra Svalbard Hotell, RIB med sikkerhetsutstyr, bekledning og lunsj på Isfjord Radio.
Egen bekledning: Vi anbefaler ullsokker, ullundertøy, genser i fleece eller ull, vindtett bukse.
Vanskelighetsgrad: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid.

PRISEN INKLUDERER:
16. – 19. september (4 dager)
Pris for NAF-medlemmer fra kr. 10 995,- per person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr. 1 695,-.

For bestilling, kontakt Enjoy Travel på tlf: 40 61 40 40 eller per e-post post@enjoy-travel.no. 

  • Flyreise direkte tur/retur Oslo Lufthavn – Svalbard
  • Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
  • Tre netter på Svalbard Hotell, inkludert frokost
  • Toretters lunsj ved ankomst
  •  Lavvo-aften i Adventdalen, inkludert middag
  • RIB-safari til Barentsburg og Isfjord Radio, inkludert lunsj
  •  Reiseleder fra Enjoy Travel er med på hele reisen 

Aktiviteter mot tillegg:

  • ATV-safari til Adventdalen og Endalen, fra kr. 795,-
  • Fottur til Sarkofagen, kr. 595,-.
  • Tre-retters middag på «Huset», fra kr. 395,-
  • Tillegg for standard rom pluss, fra kr. 300,- per person

ATV-safari i arktisk landskap

På tur med ATV gjennom Adventdalen.

Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut til Adventdalen. Etter noen kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører inn i Endalen, som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys. Vi gjør et stopp for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien tilbake besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til Longyearbyen.

Påmeldingsaktivitet: Bestilles i god tid før avreise. ATV kr. 795,- per person, tillegg for ATV alene kr. 200,-.
Inkludert: Transport til og fra Svalbard Hotell, ATV og drivstoff, scooterdress, sko, votter, hjelm, briller og balaklava, varm drikke og kjeks, erfaren guide med ATV og sikkerhetsutstyr.
Egen bekledning: Vi anbefaler at du ifører deg varme og vindtette klær.
Viktig: Førerkort for bil eller MC skal medbringes under hele turen. Passer for alle. Varighet ca. 4 timer.

Landskapet og Sarkofagen er formet av isbreene gjennom tusener av år.

Fottur til Sarkofagen

Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. På hjemveien velger vi en sørvestlig rute mot Longyearbreen, og passerer morener og bekkefall. Fra breen følger vi smeltevannskanaler tilbake til Nybyen.

Den første delen av turen går i litt røft og steinete terreng, hvor flere små elver må krysses. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende, men ingen brekunnskaper er nødvendig. Selv om vi har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter e.l.). Turen er væravhengig, og det må være ett minimum antall deltagere. Gode fjellsko anbefales.

Påmeldingsaktivitet: Bestilles i god tid før avreise. Fotturen koster kr. 595,- per person.
Inkludert: Transport til og fra Svalbard Hotell, lett lunsj med varm drikke og kjeks, samt erfaren guide.
Anbefalt: Varm bekledning, votter, varm og vindtett jakke, ekstra klær og drikke, kamera.
Viktig: Godt og varmt ullundertøy og gode fjellsko.