SANSELIG: Marokko er farger, lukter og kontraster. Foto: Escape
SANSELIG: Marokko er farger, lukter og kontraster. Foto: Escape

29. mars – 5. april 2017

Anne Marthe tar deg med til sitt Marokko

Duftene, lydene og fargene i Marrakech, de imponerende byggverkene av jord og leire i byen Ait Ben Haddou, og stjernehimmelen over teltleiren ute i ørkenen – dette er Anne Marthe Barfods Marokko.

Publisert

29. mars – 5. april 2017

MAROKKO OMTALES gjerne som kontrastenes land. Her lever fortid og nåtid side om side. Når Anne Marthe Barfod tar oss med til Marokko, tar hun oss nettopp med til ytterpunktene – fra stillheten i ørkenen til det fargerike og myldrende folkelivet i Marrakech.

ANNE MARTHE BARFOD reiste til Agadir som reiseleder for 35 år siden, og siden har Marokko vært hjem for henne. Hun er gift i Marokko og har bodd der i over tretti år. Som reiseleder har hun reist over hele landet hundrevis av ganger, og snakker både arabisk og fransk.  Hennes store lidenskap er kunst, kultur, historie og matlagning. Hun har også gjort forfatter av seg og skrevet «Bismilla» som handler om det marokkanske kjøkken, skikker og tradisjoner. 

DET GENUINE MAROKKO: Anne Marthe Barfod har bodd i Marokko i over 30 år og kjenner landet og språket. I Sahara tar hun oss med på en overnatting ute i ørkenen. Foto: Escape
DET GENUINE MAROKKO: Anne Marthe Barfod har bodd i Marokko i over 30 år og kjenner landet og språket. I Sahara tar hun oss med på en overnatting ute i ørkenen. Foto: Escape

I MAROKKO starter vi i magiske Marrakech, som betyr «Den rosa byen». Dette er Marokkos gamle hovedstad og senter for århundre lange handelsruter. Byen er også kjent under navnet «sydens perle» der den ligger flott til i landets nordligste palmeoase og ved foten av de mektige Atlasfjellene.
– Marrakech er dufter, lyder og farger, en spennende by som appellerer til deg som er interessert i kunst, historie, mote og mat, sier Anne Marthe.

ESTETISK OG VAKKERT: Marrakech er en spennende by for deg som er interessert i kunst, arkitektur, historie, mote, håndverk og mat. Foto: Fotolia
ESTETISK OG VAKKERT: Marrakech er en spennende by for deg som er interessert i kunst, arkitektur, historie, mote, håndverk og mat. Foto: Fotolia

HISTORIEN sitter bokstavelig talt i veggene når turen går over fjellene til Ait Ben Haddou hvor husene av leire og jord er bygget nærmest som en festning med fjellet i ryggen. Mange vil kjenne igjen den karakteristiske byen fra storfilmer som Lawrence of Arabia, Gladiator og TV-serien Game of Thrones. Den helt spesielle byggeskikken gjør at byen står på UNESCOs verdensarvliste.

ØRKENFOLKET: De som har lyst, kan ri på dromedarer og oppleve solnedgangen over Sahara. Foto: Escape
ØRKENFOLKET: De som har lyst, kan ri på dromedarer og oppleve solnedgangen over Sahara. Foto: Escape

HERFRA TARAnne Marthe oss med inn i ørkenen, der dromedarene beveger seg på lydløse klover gjennom sanden. Midt ute mellom sanddynene dukker leiren opp med fargerike teltduker og flammende leirbål.
– Jeg vil at du som gjest skal kjenne på det genuine og ekte. Det er det som gjør opplevelsen så magisk, sier Anne Marthe, og derfor gleder hun seg også til å invitere alle til en enkel lunsj hjemme hos henne i Agadir.

Se hele programmet under.

Pris for NAFs medlemmer:
Pris pr. person i delt dobbeltrom kr 12 950,-
Tillegg for enkeltrom kr 1500,-

Prisen inkluderer:
Direktefly Oslo/Marrrakech/Oslo
(pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
Flyskatter (pr. September 2016)
7 overnattinger med frokost
4 lunsjer
7 middager
Busstransport og utflukter ifølge programmet
Reiseleder Anne Marthe Barfod fra Escape Travel 

Prisen inkluderer ikke
Drikke til måltidene
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips 

For informasjon og påmelding: Escape Travel tlf. 24 14 94 00 E-post: [email protected]
Reisebetingelser finner du her.

Program:
Dag 1: Oslo - Marrakech
Avreise fra Oslo kl. 14.05 med Norwegian direkte til Marrakech, der vi lander kl.17.55 lokal tid. Etter ankomst til denne sagnomsuste «kultbyen», kjører vi direkte til vårt hyggelige hotell hvor vi skal bo i to netter. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Marrakech
Marrakech har fascinert mennesker gjennom alle tider. Her er flotte palasser skjult bak diskret vegger, rike kunstskatter og et vrimlende folkeliv.

Etter frokost utforsker vi medinaen, der de forskjellige kvarterene er fylt med fantastisk håndverk av alle slag. Her ligger blant annet det gamle kryddermarkedet, og vi får en innføring i marokkansk krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.

MARKEDSSTEMNING: Kryddermarkedet i Marrakech er en opplevelse i farger og dufter. Foto: Dreamsteam
MARKEDSSTEMNING: Kryddermarkedet i Marrakech er en opplevelse i farger og dufter. Foto: Dreamsteam

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i  byen. Det  gjør den til «jetsetternes» private paradis og et eldorado for shoppere. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, tunge afrikanske sølvsmykker, sko og merkevarer.

Etter lunsj (ikke inkludert) kjører vi hestedrosje for å se noen av de mest kjente monumentene fra Marrakech´ storhetstid; Koutoubia-moskeen og Bahia-palasset, melah og det jødiske markedet.

Resten av ettermiddagen er fri til egne opplevelser, enten du vil shoppe i basarene eller bare sette deg ned, nyte atmosfæren og kikke på folkelivet. Marrakech berører alle sanser – opplev byen med et åpent sinn ved å lytte, smake, se, føle og lukte.

Ved solnedgang tar vi en spasertur på det sagnomsuste torget i sentrum. Magedanserinner, historiefortellere og alle de andre gjør Djemaa El Fna – gjøglernes torg – til en opplevelse ulikt alt annet. Smak på lokale delikatesser med sterke krydderdufter hengende i luften, og lytt til musikernes rytmiske toner. Fra torget rusler vi til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et deilig marokkansk måltid.

Dag 3: Marrakech – Ait Ben Haddou
Før vi forlater Marrakech, skal vi besøke den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som ble anlagt av den store franske moteskaperen Yves Saint Laurent. Her blir det tid til en spasertur gjennom den vakre oasen med kaktuser og palmer, der fargene danner flotte kontraster.  

Deretter begir vi oss ut på den vakre ferden mot Tich N`Tichka, det høyeste fjellpasset i Marokko på 2260 m.o.h.  Den smale fjellveien går gjennom Høy Atlas med spisse fjelltopper og en fantastisk natur. Små berberlandsbyer ligger som vakre perler på en snor i det fascinerende landskapet.

Vi stopper for piknik lunsj og myntete på veien over passet. Vel fremme i Ait Ben Haddou, besøker vi denne flotte kasbahbyen og Marokkos mest kjente Kasbah.
Middag og overnatting på Riad Maktoub.

Dag 4: Ait Ben Haddou – Erg Chegaga
Vi forlater Ait Ben Haddou og setter kurs mot Zagora og Erg Chegaga. Her reiser vi inn i tuaregenes verden - Afrikas kanskje mest myteomspunnede folkeslag. 

På veien besøker vi det berømte biblioteket i Tamegroute, hvor vi finner noen av de eldste religiøse skriftene i Marokko. De stammer helt tilbake fra 1100-tallet.

I M`Hamid spiser vi lunsj og bytter fra buss til landrovere. I det karrige området sørøst for Zagora, mot grensen til Sahara, lever fremdeles tuaregene eller «det blå folket» sitt tradisjonelle liv. Tilnavnet har stammen fått etter fargestoffet indigo som smitter av fra de vakre draktene og turbanene til kropp og ansikt.

Her får du et innblikk i tuaregstammens levemåte og ikke minst den spennende kulturen deres. Med landrovere og lokalkjente reiseledere begir vi oss inn i nærmest ukjente områder.

De som har lyst kan oppleve solnedgangen i Sahara fra dromedarryggen (ikke inkludert). Og mens mørket senker seg, sprer duften av nystekte brød og dromedarkjøtt som grilles over leirbålet seg. Vi hører de fascinerende rytmene Guedra-danserne og ser stjernene tennes på himmelen over ørkenen.  I natt skal vi overnatte i telt i beduinleiren.

EN UTROLIG OPPLEVELSE: Ute i ørkenen tar beduinene i mot oss. Her skal vi overnatte i telt slik de har gjort i uminnelige tider. Det er enkelt, men likevel komfortabelt.
EN UTROLIG OPPLEVELSE: Ute i ørkenen tar beduinene i mot oss. Her skal vi overnatte i telt slik de har gjort i uminnelige tider. Det er enkelt, men likevel komfortabelt.

 

Dag 5:  Erg Chegaga – Foum Zguid
Eventyret fortsetter. I dag kjører vi gjennom Sahara og videre til grensebyen Foum Zguid. Vi stopper og spiser lunsj underveis. I Foum Zguid sjekker vi inn på hotellet og spiser en god middag.

Dag 6: Foum Zguid – Taroudant
Etter frokost fortsetter vi mot Taznakht, Marokkos mest spennende teppeby. Dette området har i århundrer vært kjent for sin teppeindustri. Her er det kvinnene som står for alle ledd i produksjonen; fra klipping av ull, karding, spinning og farging. Blant alle de fargeglade håndknyttede teppene kan du virkelig gjøre et kupp.

Vi kjører forbi Taliouine hvor vi kikker nærmere på safranproduksjonen, verdens dyreste krydder, og vi får innblikk i hvordan den dyrkes og høstes. Selvsagt får vi smake på safrante.

Fra Taliouine reiser vi videre til Taroudant, hvor vi sjekker inn på hotellet der vi skal bo i to netter. Middag på hotellet.

Dag 7: Taroudant
Etter frokost ser vi nærmere på den gamle hovedstaden Taroudant. Dette er en av Marokkos eldste byer og fremdeles omkranset av den gamle bymuren. Vi besøker den gamle medinaen og tar en kaffe på Place Assarag. Resten av dagen er fri til egne opplevelser. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Taroudant – Marrakech
Frokost og utsjekking fra hotellet. Enkel og hyggelig lunsj hjemme hos Anne Marthe. Fly fra Marrakech direkte til Oslo med Norwegian kl.18.40.
Ankomst Oslo Lufthavn kl.00.40 natt til 6. april.