RYKKER NED: Andreas Mikkelsen (t.h.) og kartleser Anders Jæger, skal kjøre en Skoda Fabia i WRC2- klassen i rally Monte Carlo i januar. Foto: Skoda
RYKKER NED: Andreas Mikkelsen (t.h.) og kartleser Anders Jæger, skal kjøre en Skoda Fabia i WRC2- klassen i rally Monte Carlo i januar. Foto: Skoda

Andreas Mikkelsen kjører Monte Carlo-rally i Skoda

Når 2017-sesosngen av rally-VM drar i gang i Monte Carlo 21. januar, blir det norske rally-esset Andreas Mikkelsen å finne bak rattet i en Skoda Fabia i WRC2-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at VW plutselig trakk seg fra rally-VM i oktober, sto Mikkelsen og kartleser Anders Jæger uten en bil å kjøre i WRC. Til tross for glimrende kjøring, med blant annet seier i to VM-runder i år, var det ingen ledige plasser hos de andre lagene. Lagkompis og verdensmester Sebastian Ogier klarte å få en plass hos M-Sport (Ford), mens Jari Matti Latvala fikk en overraskende plass hos nykommer Toyota.

Les også: Mikkelsen fløy inn til seier i Australia

– Jeg har ikke gitt opp håpet om å bli verdensmester i rally. Nå ser jeg framover mot å finne det beste fabrikk-sete i 2018, og kjempe om VM-tittelen når den tid kommer. Før det er målet å kjøre så mange løp som mulig for å holde kjøredressen varm, sier Mikkelsen, som altså kjører første løp allerede i Monte Carlo bak rattet i en Skoda Fabia R5. Hva som hender etter det, er fortsatt usikkert, men Even Managment jobber med en plan for at Mikkelsen skal kjøre så mange VM-løp som mulig i 2017.

– Det er litt rart at Andreas ikke har noen bil i den største WRC-klassen i 2017. Vi snakker tross alt om en av verdens tre beste sjåfører for øyeblikket. I årets siste løp i Australia som han vant, kjørte han rett og slett i fra verdensmester Sebastian Ogier. Målet vårt var en VM-tittel i 2017, men nå må vi utsette det til 2018, sier Erik Veiby, som er Mikkelsens manager.

Les også: VW trekker seg fra rally-VM

– For meg føles det litt som å komme hjem, når jeg setter meg bak rattet i Skoda Fabia. Det var med dette laget jeg vant to titler i europamesterskapet og som igjen bidro til at jeg ble fabrikkfører for VW. Det skal bli morsomt å kjøre for Skoda igjen, og jeg håper vi kan gi fabrikken et godt resultat i Monte Carlo, sier Mikkelsen.

Hva som skjer med Norges andre VM-fører i 2017, Mads Østberg, er det heller ingen avklaring på foreløpig