FAVORITTLØP: – Rally Polen er ett av mine favorittløp. Det går fort og jeg vet at mulighetene er gode for å vinne, sier Andreas Mikkelsen. Foto: VW
FAVORITTLØP: – Rally Polen er ett av mine favorittløp. Det går fort og jeg vet at mulighetene er gode for å vinne, sier Andreas Mikkelsen. Foto: VW

Rally-VM 2016

Andreas Mikkelsen kjører for seier i Polen

– Fartsetappene her i Polen er svært raske og gir god flyt i kjøringen. Det passer meg bra. De to siste årene har det blitt andreplass her i Polen. Nå vil jeg kjempe om seieren i denne VM-runden.

Publisert Sist oppdatert

Det sier en offensiv Andreas Mikkelsen før start i VM-runden i Rally Polen, som kjøres denne helgen. Etter at en stein midt i veien knuste forstillingen på hans VW Polo WRC slik at han måtte bryte forrige VM-runde på Sardinia, er han og kartleser Anders Jæger ute etter revansje. Fartsetappene kjøres på grus og har en gjennomsnittsfart på 120 km/t.

– For å få maksimalt ut av de raske fartsetappene her i Polen, må vi ha en velbalansert bil og en hel del selvtillit. Vi har begge deler. Noen av fartsetappene er de samme som i fjor og derfor har vi studert video-opptak fra den gang som forberedelse. I tillegg har vi hatt noen dager med testing her nede som har gått bra.

– I løpet av helgen er målet og ta tilbake andreplassen i VM-sammendraget, som vi mistet etter uhellet på Sardinia. I tillegg håper jeg å kunne ta inn på VM-leder Sebastian Ogier. Det blir ikke lett, men vi skal gjøre vårt beste, sier Mikkelsen, som etter de fire første fartsetappene fredag leder Rally Polen, men bare noen sekunder foran de argeste konkurrentene.  

Mads Østberg og Henning Solberg kjemper også om gode tider i WRC 1 klassen, mens Marius Åsen er blant de som kalle "fabulouse seven" i WRC 2-klassen.

De 22 fartsetappene er ferdig kjørt søndag ettermiddag. Du kan følge hele løpet med live-resultater på www.wrc.com

VM-stillingen (6 av 14 løp)

1. Sebastien Ogier 132 poeng

2. Dani Sordo 68

3. Andreas Mikkelsen 67

4. Mads Østberg 58

5. Hayden Paddon 57