DET RØDE SLOTTET: Slottet Alhambra ble bygget av maurerne fra midten av 1300-tallet og er en Spanias største severdigheter. Foto: Shutterstock
DET RØDE SLOTTET: Slottet Alhambra ble bygget av maurerne fra midten av 1300-tallet og er en Spanias største severdigheter. Foto: Shutterstock

Motors reiseklubb 9.-17. juni 2018

Andalucia - historie, kultur og lidenskap

Mauriske metropoler som Granada og Córdoba, fjellkjeden Sierra Nevada som glitrer av snø, frodige pinjeskoger og idylliske olivenlunder. Dette er en opplevelsesrik rundreise i vakre Andalucia.

Publisert

Spanske Andalucia er solsikkert og hett på så mange måter. Du har det behagelige middelhavsklimaet, den varme gjestfriheten og den ildfulle flamencoen. I tillegg er reisen krydret med interessant historie og vakkert landskap.

Det er nok å nevne eventyrlige Alhambra, historiske byer som Granada, Córdoba og juvelen Sevilla, samt den britiske enklaven Gibraltar og Jerez, sherryens mekka.

Vi flyr fra Oslo til Malaga og begynner turen i den mauriske hovedstaden Granada som ligger vakkert til ved foten av snødekte Sierra Nevada.

Her skal vi besøke det eventyrlige slottet Alhambra, som er en av Spanias største severdigheter. Alhambra eller «Det røde slottet» fra midten av 1300-tallet, ble bygget av de mauriske herskerne og er blant annet preget av en imponerende mosaikk som er skåret ut i stein. Mange av gjestene våre synes dette er et av høydepunktene på turen.

I Granada besøker vi også det majestetiske Capilla Real, der det myteomspunne kongeparet Ferdinand og Isabella ligger begravet.

 

Fra Granada skal vi til det historisk mektige Córdoba hvor vi legger turen innom det mauriske kvarteret og beundrer moskéen Mezquita fra 700-tallet.

Etter overnatting i Córdoba reiser vi videre til Sevilla, Andalucias hovedstad. Byen er også kjent som Andalucias dronning og huser en av verdens mektigste katedraler, et av kongefamiliens palasser, overdådig arkitektur og en rekke severdigheter. I Sevilla får vi også oppleve et fargerikt show med flamencodans, gitarer og kastanjetter.

KATEDRALEN I SEVILLA: Katedralen Maria de la Seda.
KATEDRALEN I SEVILLA: Katedralen Maria de la Seda.

Sørover fra Sevilla kommer vi til Jerez, og det er her sherryen stammer fra. Her får vi naturligvis prøvesmake den gylne drikken før vi reiser videre til Cadiz. Byen er omgitt av hav på nesten alle kanter og som sies å være Europas aller eldste by.

På vei til Mijas får vi et interessant besøk i den britiske enklaven Gibraltar.

Når vi kommer frem til Mijas, kjent som en av de hvite byene i Andalucia, er det vårt siste stopp før vi vender hjem igjen. I Mijas er det tid til å lande etter en fantastisk historisk rundtur. Ta et bad i svømmebassenget, nyt utsikten fra terrassen og gled deg til en siste middag med reisefølget før vi reiser hjem dagen etter.

Velkommen!

ALT DETTE ER INKLUDERT:

  • Flyreisen Gardermoen - Málaga t/r
  • Busstransfer fra flyplassen til hotellet t/r
  • Bussrundreise med guide fra Scandorama
  • 8 overnattinger i dobbeltrom
  • 8 frokoster (dag 2 - 9)
  • 4 middager (dag 1, 5, 7 - 8)
  • Samtlige 10 utflukter

Se hele utfluktsprogrammet under.  

PÅMELDING:
Reisen arrangeres for Motors reiseklubb av det anerkjente reiseselskapet Scandorama. Scandorama er spesielt kjent for dyktige guider.
Booking:
Tlf. 800 10 110 eller www.scandorama.no/motor.
E-post:
[email protected]

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER
13.980 kroner i delt dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom 2.800 kroner

Dagsprogram

Dag 1, lørdag: En flyvende start

Fly til Málaga: Vi lander på Málagas flyplass, og det er kort vei til trivelige Hotel Don Curro i hjertet av Málaga. Vi benytter sjansen til å bli kjent med hverandre mens vi spiser felles middag denne første kvelden.

Dag 2, søndag: Almuñécar

Málaga - Granada: Etter en spansk frokost går vi om bord i den komfortable bussen og begir oss nordover langs solkysten. Vi stopper i Almuñécar på Costa Tropical før vi kommer vi fram til den mauriske hovedstaden Granada om ettermiddagen. Her skal vi bo på det nyåpnede Hotel Catalonia. Ca. 17 mil.

Dag 3, mandag: Granada og drømmeslottet

Granada: Den sagnomsuste byen ligger vakkert til under den snødekte Sierra Nevada. Bli med og besøk det eventyrlige slottet Alhambra, en av Spanias største severdigheter, og det majestetiske Capilla Real, der det myteomspunne kongeparet Ferdinand og Isabella ligger begravet.

Dag 4, tirsdag: Olivenolje og historiske Córdoba

Granada - Córdoba: Vi legger Spanias siste mauriske rike bak oss og reiser videre i Andalucia. I dag skal vi til det historisk mektige Córdoba.

På veien besøker vi Alcaudete og en av olivenoljeprodusentene i området. Deretter forsetter vi til kulturperlen Córdoba der vi tar inn på det hyggelige Maciá Hotel Alfaros i gamlebyen. Ca. 17 mil.

Om ettermiddagen kan du bli med guiden til det mauriske kvarteret og beundre den magiske moskéen Mezquita som også huser en katedral.

Dag 5, onsdag: Fargesprakende flamenco

Córdoba - Sevilla: Om formiddagen vandrer vi rundt i Córdoba på egen hånd. Senere på dagen reiser vi videre til Sevilla, Andalucias dronning. Der sjekker vi inn på Hotel Gran Lar som ligger sentralt i byen. Ca. 14 mil.

Om kvelden anbefaler vi deg å bli med på en andalusisk aften med god mat akkompagnert av kastanjetter, gitarer og flamencodans.

Dag 6, torsdag: Sevilla - Andalucias dronning

Sevilla: I dag utforsker vi den andalusiske hovedstaden Sevilla, Spanias fjerde største by og den varmeste av dem alle. Her ligger en av verdens mektigste katedraler og et av de kongelige palassene, Alcázar. Arkitekturen er overdådig, og severdighetene står i kø. Ikke gå glipp av rundturen vår der vi får se alt av interesse.

Dag 7, fredag: Sherryens hjemsted

Sevilla - Jerez: Vi forlater Sevilla og fortsetter sørover til sherryens hjemsted. Når vi kommer til Jerez, ca. 9 mil, er det mulig å bli med til en av de kjente sherryprodusentene i området. Der får vi se prosessen og prøvesmake den gylne drikken.

Vi bor på det hyggelige Jerez & Spa Hotel i Jerez. Om ettermiddagen kan vi friste med en tur til Cadiz. Byen sies å være Europas aller eldste og ligger fantastisk til på en odde ut i havet. Vi reiser tilbake til hotellet etterpå for å hygge oss med middag.

Dag 8, lørdag: Apene på Gibraltar

Jerez - Mijas: På vei til Mijas stopper vi selvfølgelig i den interessante britiske enklaven Gibraltar. Vi nyter den magiske utsikten over sundet, før turen forsetter østover mot solkysten.

Vi sjekker inn på behagelige Ilunion Hotel Hacienda del Sol, som ligger høyt og fint til mellom Mijas og Middelhavet. Ca. 27 mil.

Mijas er kjent som en av de hvite byene i Andalucia. På hotellet kan det være deilig med et bad i bassenget eller bare sitte og glede seg over utsikten. Dagen avsluttes med middag sammen med hele reisefølget hvor vi deler de fantastiske opplevelsene vi har hatt.

Dag 9, søndag: Vi flyr hjem

Mijas - fly fra Málaga: Vi kjører ut til flyplassen i Málaga, full av gode minner. Det er ca. 2 mil fra Mijas. Derfra flyr vi hjem til litt kjøligere breddegrader.

Utflukter

Alhambra og Generalife

Lokalguidene våre tar oss med til den mektige festningen Alhambra, de eventyrlige salene og Generalifes vakre hager. Mange av gjestene våre synes at denne utflukten er reisens høydepunkt.
Inngår i prisen.

Det kongelige kapellet og den vakre bykjernen

Vi besøker det utsøkte kongelige kapellet Capilla Real der kongeparet Ferdinand og Isabella begravet. Det var de som finansierte oppdagelsesreisene til Columbus.

Vi spaserer også gjennom den vakre bykjernen i Granada der guiden viser oss severdighetene.
Inngår i prisen.

Besøk hos olivenoljeprodusent

Spania er verdens ledende produsent av olivenolje. Vi besøker en familiedrevet gård der vi får innsikt i hvordan oljen fremstilles.

Inngår i prisen.

Byrundtur i Córdoba

Guiden vår tar oss med på en rundtur til fots i Córdoba der store deler av gamlebyen står på Unescos verdensarvliste. Vi spaserer gjennom de gamle mauriske kvarterene og får blant annet se Mezquita, en av verdens mest kjente historiske moskéer.
Inngår i prisen.

Flamenco i Andalucia

Vi spiser middag i den gamlen bydelen i Sevilla. Når man er i det sørlige Spania kan man ikke gå glipp av flamencoen. I Sevilla danser man også sevillanas, og vi får gleden av å se både flamenco og sevillanas akkompagnert av gitar, sang og kastanjetter. Det blir en fargesprakende forestilling med lidenskap og pasjon, samtidig som vi får noe godt i glasset.
Inngår i prisen.

Sevilla, Andalucias juvel

I dag tar guiden oss med på en reise gjennom Sevillas fantastiske historie. Vi spaserer i rolig tempo gjennom Santa Cruz-kvarteret med blomstrende patioer, fram til verdens tredje største katedral. Like ved siden av katedralen ligger Alcazar, det kongelige slottet som fortsatt bebos av den spanske kongefamilien. Her får vi oppleve de storslåtte mauriske salene og den fantastiske slottsparken. 
Inngår i prisen.

Middag på landet og produksjon av brandy

Vi begir oss ut på landsbygda til en trivelig restaurant for å nyte hjemmelaget spansk mat. Kvelden innledes med et besøk på en sjarmerende tradisjonell bodega der vi får vite mer om hvordan spansk brandy blir til. Det blir selvfølgelig prøvesmaking også. Vi kan love dere en hyggelig kveld.

Inngår i prisen.

Sherry-smaking i Jerez

I Jerez besøker vi en av områdets kjente sherryprodusenter. Vi får vi både prøvesmake sherry og se produksjonen fra drue til ferdig drikk.
Inngår i prisen.

Vakre Cadiz

Cadiz er en av Europas eldste byer, kanskje til og med den aller eldste. Den ligger på en halvøy nesten helt omgitt av hav. Vi begir oss ut i gatene og opplever byen hvor flere scener fra James Bond er spilt inn. I filmen befinner han seg i Havanna på Cuba, men scenene er altså tatt opp i Cadiz.

Inngår i prisen.

Gibraltar

Vi kjører minibusser over grensen til det britiske territoriet Gibraltar. Når det er klart og fint vær kan vi se helt over til Afrika.

Inngår i prisen.