GEMYTTLIG STEMNING: Påtroppende samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og avtroppende Knut Arild Hareide (KrF) torsdag.

Ny, utålmodig samferdselsminister:

– Jeg har møtt meg selv i svingdøra

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sier han har vært utålmodig overfor avtroppende minister Knut Arild Hareide, og tar det med seg når han selv tar jobben.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vært en av dem som har vært utålmodig, og jeg må si at jeg møtte meg selv i svingdøra her nede, sa den ferske samferdselsministeren Jon-Ivar Nygård (Ap) da han tok over departementet fra Knut Arild Hareide (KrF).

Milliarder å rutte med

Hareide ønsket den tidligere Fredrikstad-ordføreren lykke til i jobben og ga ham et nøkkelkort der det sto «1220» – som er antallet milliarder Nygård har å rå over i Nasjonal transportplan.

– Jeg vet at du har et brennende engasjement for denne sektoren, og det tror jeg er den viktigste egenskapen i den jobben du går inn i, sa Hareide.

Roste Hareide

Nygård takket Hareide for innsatsen han har gjort, både som samferdselsminister og politiker, og kalte ham «modig og uredd».

– Jeg skjønner jo at dette er et stort felt med mange forventninger, og at det ligger mange prosjekter som allerede er i gang, og prosjekter som skal gjennomføres, på bordet, sa Nygård.

(©NTB)