LANG REKKEVIDDE: Kundene har ventet på VW e-Golf med lang rekkevidde. Rundt 5.000 vil kjøpe bilen neste år tror VW. Foto: VW
LANG REKKEVIDDE: Kundene har ventet på VW e-Golf med lang rekkevidde. Rundt 5.000 vil kjøpe bilen neste år tror VW. Foto: VW

Lengre rekkevidde

408 kunder droppet julestria og kjøpe denne bilen tirsdag

Da VW åpnet for salg av nye e-Golf med lang rekkevidde denne uken, var 408 kunder innom forhandlerne og skrev kontrakt. De første bilene kommer ikke til Norge før i april, men mange har ventet på bilen som får en elektrisk rekkevidde på 300 kilometer.

Publisert

– Vi har merket forventningene hos kundene helt siden vi fortalte at den elektriske utgaven av Golf nå kommer med nye batterier og lengre rekkevidde. Da vi annonserte prisen på 299.300 kroner forrige uke og åpnet for å tegne kontrakter, var altså 408 kunder raske til å tegne kontrakt. Totalt regner vi med å selge minst 5.000 elektriske utgaver av Golf neste år, sier VW-sjef Ulf Tore Hekneby til motor.no.

– Vi har meldt inn dette behovet til fabrikken og regner med at de kan levere alle de bilene vi ønsker i løpet av året. Fabrikken er allerede godt innkjørt etter å ha produsert dagens e-Golf i et par år allerede. De første bilene kommer til Norge i april.

Nye e-Golf får et batteri med en kapasitet på 35,8 kWt. Dette er en økning i kapasitet på mer enn 60 prosent sammenlignet med dagens e-Golf. Den økte batterikapasiteten gjør at rekkevidden øker fra 190 til 300 kilometer mål etter NEDC-standarden. Det vil si en forventet rekkevidde i Norge på 200-300 kilometer under sommerlige forhold og 150-200 kilometer på vinterføre.

Les også: VWs framtid er elektrisk

Kombinert med det større batteriet vil nye e-Golf få en sterkere motor som yter 136 hestekrefter og har et dreiemoment på 290 Nm. Til tross for de økte ytelser og høyere vekt på grunn av større batterikapasitet vil e-Golf fortsatt ha samme strømforbruk som tidligere. Samtidig vil bilen også få mer utstyr inkludert i prisen 

I tillegg til prisen på 299.300 kroner, kommer frakt og levringskostnader og vinterhjul. Nye Opel Ampera-e, som kommer i norske butikker omtrent samtidig, har en rekkevidde på 500 kilometer og en pris på 293.000 kroner. Opel vil imidlertid ha begrenset levering av biler i 2017.